Ventilatie

Het (mechanisch) ventileren van een ruimte is de eerste stap in het creëren van een beter en gezonder binnenmilieu.

Luchtbehandelingsinstallatie

Door de jaren heen zijn de ventilatie voorzieningen steeds beter ontwikkeld. Was er vroeger alleen maar sprake van natuurlijke lucht toe– en afvoersystemen; later werd dit opgeschaald naar natuurlijke lucht toevoer en mechanische afvoersystemen.

Vandaag de dag zien we steeds meer luchtbehandelingssystemen waarbij zowel de lucht toevoer alsmede de lucht afvoer mechanisch geregeld is. Veelal zijn deze systemen uitgerust met regelsystemen (temperatuur, relatieve vochtigheid, co2, tijdschakeling, etc.). Een installatie waar dit alles bij samenkomt noemen we een luchtbehandelingsinstallatie.

Bel voor een offerte:

070 – 325 488 4

Luchtkanalen

Het transporteren van lucht verloopt via luchtkanalen. Luchtkanalen zijn er in diverse soorten (plaatstaal, kunststof, polyester, gips, etc.) en vormen (rond, ovaal, rechthoekig). Afhankelijk van de situatie en locatie wordt er gekozen voor een specifieke soort en/of vorm. 

Uiteraard wordt u hierin door ons geadviseerd. Zo ook over de afwerking van deze kanalen. Denk hierbij aan het isoleren van de luchtkanalen en het aanbrengen van bescherming van de kanalen (in- of uitwendig) ten behoeve van een langere levensduur.  

Bel voor een offerte:

070 – 325 488 4

Luchtverdeelsysteem

Vanaf de installatie gezien is het laatste onderdeel van het systeem het luchtrooster of lucht uitblaassysteem (denk aan luchtverdeelslangen).

Ook hierin is het aanbod nagenoeg oneindig. Een en ander is echter afhankelijk van de installatie welke erachter zit en de functie van de ruimte.

Bel voor een offerte:

070 – 325 488 4

Ruim 12 jaar ervaring

Het gehele systeem, van luchtbehandelingsinstallatie tot bijpassende kanalen en luchtverdeelsysteem, wordt door ons uitgewerkt en gekoppeld aan huidige regelgeving. Uiteraard is hierbij ruimte voor eigen inbreng. Het leveren van maatwerk en het ontzorgen van onze opdrachtgever zijn hierin twee essentiële kernbegrippen.

Doordat wij al ruim 12 jaar actief zijn op het gebied van lucht en klimaat zijn wij op de hoogte van de nieuwste trends & ontwikkelingen en wet- en regelgeving. Wij beschikken tevens over een aantal vaste partners/leveranciers welke ons hierin continu adviseren en ondersteunen.

Onze klimaat oplossingen

Ventilatie

Het (mechanisch) ventileren van een ruimte is de eerste stap in het creëren van een beter en gezonder binnenmilieu.

Conditioneren en regeling

Wij zijn gespecialiseerd in het conditioneren en regelen van (inblaas) lucht. Ontwikkeld door de behoefte naar gezonde werkomstandigheden en de huidige wetgeving.

Filteren van vervuilde lucht

Het filteren van vervuilde lucht wordt een steeds belangrijker aspect in het creëren van een gezond binnenmilieu.

Airconditioning

Wij hebben gecertificeerde koelmonteurs, en mogen werken aan installaties met een koudemiddelinhoud > 3 kg of 5 ton C02 equivalent.