Klimaat

Recente studies tonen aan dat wij tegenwoordig ca. 90% van onze tijd binnen doorbrengen. Wanneer het binnenmilieu niet optimaal is, kunnen tal van gezondheidsklachten opduiken.

Binnen luchtkwaliteit & duurzaamheid

Ondanks dat ‘schone lucht’ vaak als vanzelfsprekend wordt gezien, blijkt het in de praktijk vaak zo dat ruimtes een slecht ‘binnenklimaat’ hebben.  Recente studies tonen aan dat wij tegenwoordig ca. 90% van onze tijd binnen doorbrengen. Wanneer het binnenmilieu niet optimaal is, kunnen tal van gezondheidsklachten opduiken. Hierbij moet u denken aan: hoofdpijn, vermoeidheid, droge lucht, longklachten, vervelende allergieën, het ontstaan van schimmels, etc. Er zijn diverse aspecten welke van invloed zijn op het binnenmilieu. Belangrijke pijlers hierin zijn:

 

  • Voldoende ventileren (ventilatie);
  • De lucht conditioneren d.m.v. vochtregulering en/of door te koelen en/of verwarmen
  • Het ‘regelen’ van de luchthoeveelheden om zo efficiënt mogelijk met het energieverbruik om te gaan
  • Het filteren van vervuilde lucht

Het aanbrengen van een gezond binnenmilieu vergt een behoorlijke inspanning en is derhalve niet zo maar gerealiseerd. Veelal betreft dit maatwerk (hoeveel mensen zijn er aanwezig? Wat is de verblijftijd in de ruimte? Wordt er met specifieke stoffen/materialen gewerkt, etc.)? En hebben we natuurlijk ook te maken met budgetten. Hiernaast zitten er aan de installaties en aan het installeren van deze installaties steeds meer wet- en regelgeving verbonden en maar goed ook. Het streven is dan ook om zo zuinig mogelijk met het energieverbruik om te gaan maar toch een gezond binnenmilieu te creëren!

Onze klimaat diensten

Wij voeren drie hoofddiensten voor het optimaliseren van een gezond binnenmilieu:

Bel voor een offerte:

070 – 325 488 4